Rask - Raska


Hitta rätt storlek

  • Lägg ett papper mot en vägg.
  • Ställ båda fötterna på pappret, med hälarna mot väggen.
  • Markera med penna där längsta tårna slutar och mät varje fots längd.

Nu har du fått reda på båda fötternas längd. Det är inte ovanligt att ena foten är längre än den andra. Utgå då från den längsta foten när när du väljer storlek.

När du nu ska välja storlek behöver du lägga till rörelse och växtmån. Vi rekommenderar att du lägger till ungefär:
10mm för en sandal eller bebis-sko
10-15mm för en sportsko eller gummistövel
15-20mm för en vinterkänga/stövel
(5mm är rörelsemån, resterande är plats för foten att växa, extra sula etc.)

Räkneexempel: Mitt barns högra fot är 13,2cm. Den vänstra är 13,5cm. Jag ska köpa sportskor och behöver då lägga till 10-15mm. 135mm+10-15mm = 145-150mm.
Jag kollar mått-tabellen på den skomodell jag är intresserad av och tar den storlek som ligger inom spannet 145-150mm.


Måttabell

StorlekLängd
24154
25161
26168
27175
28181
29188
30195
31201
32208
33215
34222
35229

Rask

Vattentät skortsko i mjuk, följsam och ventilerande mesh. Tån är förstärkt med ett rejält slitskydd av ren gummi och skobanden är i elastiskt band med en kardborreslejf. 360 grader synbarhet med reflexdetalj i svart 3M reflex. Skon är försedd med Ventair-membran som både andas och håller foten torr från fukt utifrån. Fodrad med mesh och försedd med urtagbar innersula med en praktisk print längst fram i tån som visar när skorna börjar bli för små. Yttersula i lätt och stötdämpande phylon med ett slitstarkt och halksäkert ytterlager av gummi.

650 kr

Rask

650 kr

Betala snabbt & smidigt med Klarna

Produktinformation

Storlek

24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

Färg

Fuxia, Rosa

Ovandelsmaterial

Textil/3M reflex/Gummi/PU

Foder

Ventair membran/Textil

Inläggssula

Urtagbar

Utsula

Phylon/Gummi

Övrig information

Alla skor från PAX är fria från PVC, teflon, sexvärt krom, PTFE och andra fluorerande kolväten.

Artikelnummer 7263901 – RASK - 01-1 Kategori

Andra färger

Filtrera din sökning

Pris
250 kr700 kr
Storlek

Skötselråd

  • Rengör, smörj in och impregnera dina skor regelbundet, så kommer de hålla betydligt längre.
  • Tex-membran som exempelvis Ventair gör skorna vattentäta men yttermaterialet behöver fortfarande skötas som vanligt.membran som exempelvis Gore-Tex gör skorna vattentäta men yttermaterialet behöver fortfarande skötas som vanligt.
  • Öppna skorna ordentligt eller använd skohorn när du tar på dig skorna så håller hälkappan längre.
  • Våta skor skall helst självtorka i rumstemperatur. Stoppa gärna tiningspapper i skorna och ta ur inläggssulan om möjligt.
  • Behöver skorna ändå torkas i torkskåp så ställ ner tempreaturen och ställ skorna längre ner.
  • Våra gummistövlar innehåller mycket naturgummi som är känsligt för solljus. Detsamma gäller EVA/gummistöveln INSO. Förvara därför stövlarna mörkt och svalt.
  • Ta för vana att ta ur och kolla inläggssulorna då och då. Det kan lätt samlas grus/sand under sulan som skaver.

Skovård

Så här gör du:

Steg 1 – Rengöring

Börja alltid med att rengöra skorna. Det finns speciella tvättprodukter som är universella och passar alla typer av material t.ex. 2GO Sustainable Shoe Cleaner som är biologiskt nerbrytbar. Använd en liten borste eller en trasa att applicera medlet med. Låt verka i några minuter och torka sedan av med en trasa. Sulan kan behöva skjöljas av och grus eller annan smuts borstas bort. Sedan kan samma rengöringsmedel användas även på sulans kanter. Om möjligt, ta ur innersulan och skaka ur ev. sand som samlats i skon.

Steg 2 – Vård

Nu ska ovandelen vårdas. Hur, beror på material.
En sko i textil eller syntet mår bra av en uppfräschning med 2GO Sustainable Waterbased Protector, som är en vattenbaserad skyddande spray.

En lädersko behöver en skokräm eller ett balsam som håller lädret smidigt, följsamt och samtidigt ger ett vattenavstötande skydd. Smörj in en liten klick kräm (ex. 2GO leather balm) med borste eller duk och arbeta in i cirkulerande rörelser. Borsta gärna ytan efter en stund med en skoborste eller putsduk så får du upp glansen i materialet.
En sko i mocka mår bra av att borstas med en hård borste (finns speciella mockaborstar) för att få bort gammal smuts. Använd skotvätt eller skölj försiktigt under vatten medan du borstar. Färgen på skon kan skifta men det är ingen fara då det bara är fibrerna på skinnet som lägger sig åt olika håll. Avslutauta bortningen med att lägga fibrerna tillrätta. Låt skorna torka ordentligt och rugga upp dem med borsten. Spraya sedan hela ytan med en mockaspray ex. 2GO Sustainable Suede Renovator, låt torka.

Steg 3 – Impregnering

Avsluta din skovård genom att spraya ett tunt lager skyddande impregnering över skorna. Var noga så att alla också kanter behandlas. 2GO Sustainable Waterbased Protector skyddar effektivt mot vatten och smuts och är helt fri från perfluorerade ämnen. Låt torka.

Lägg till din rubriktext här

250 kr700 kr