Miljöarbete

På PAX Scandinavia skapar vi skor som ska hålla länge och vara snälla mot fötterna. Det är en självklarhet för oss. Vi tycker också det är viktigt att vi är snälla mot vår värld, och alla som lever i den, så att dagens behov inte äventyrar framtiden. Det gör vi genom att ta ansvar och arbeta medvetet mot en hållbar produktion.Det som gör störst skillnad är hur vår dagliga verksamhet bedrivs. Vi arbetar aktivt med att integrera hållbarhetsfrågorna i vår kärn-verksamhet.

Här berättar vi om några av våra viktiga initiativ:

För oss är det viktigt att våra produkter inte innehåller några farliga, eller förbjudna ämnen. Därför ingår vi genom vår koncern New Wawe Group i Swereas Kemikaliegrupp, där vi tar del av den senas-te informationen om lagar och regler. Vi arbetar med att reducera och byta ut kemikalier till bästa tillgängliga alternativ, i linje med god tillverkningssed och miljöbalkens allmänna hänsynsregler. Våra leverantörer måste följa de krav och restriktioner som framgår av vår kemikalielista. Listan är utformad efter gällande lagstiftning, så som REACH, samt med hänsyn till olika branschrekommendationer och standarder. Detta medför att kraven som helhet ofta är striktare än aktuell lagstiftning. Vi gör även kontroller för att säkerställa att kraven följs.

Vi har ett stort ansvar när vi producerar skor i länder som inte kommit lika långt som Sverige när det gäller arbetsvillkor och miljöfrågor. Många av utmaningarna beror på bristande välstånd och välfärdssystem. Genom interna och externa inspektioner försäkrar vi oss om att leverantören lever upp till både nationella lagar och regler, så väl som internationella konventioner. Vi använder den uppförandekod som tillämpas av medlemmar i amfori BSCI Den ställer bland annat krav på minimilön, reglerad arbetstid och att inget barnarbete får förekomma. Som medlem i amfori BSCI har vi också ett åtagande att låta leverantörer bli granskade av ett oberoende testinstitut. Det är en kvalitetssäkring för oss, våra leverantörer och för dig.

Inom vår koncern New Wave Group strävar vi efter samlastning mellan bolagen, så att containrar och laster alltid är fyllda vid transport, för att minimera miljöpåverkan. En annan central del handlar om att påverka de rederier och transportföretag som vi samarbetar med. Det gör vi exempelvis genom vårt medlemskap i ”Clean Shipping Index”. Nätverket utvärderar och sätter press på speditörer och rederier för att förbättra deras miljöprestanda. Framtidens sjöfart är avgörande för både global handel och målet om minskade utsläpp. Vi vill också hjälpa dig som kund att göra medvetna inköp, då vi är övertygade om att kundernas köpbeslut och konsumtionsmönster är avgörande för att kunna driva en hållbar utveckling på sikt. Idag är det kunden som väljer de produkter och företag de vill stötta, och det är dessa som blir framgångsrika på morgondagens marknad. Du kan läsa mer om vårt arbete med CSR och hållbarhet på vårt moderbolags hemsida www.nwg.se.

Filtrera din sökning

Pris
250 kr700 kr
Storlek

Lägg till din rubriktext här

250 kr700 kr

Skovård

Så här gör du:

Steg 1 – Rengöring

Börja alltid med att rengöra skorna. Det finns speciella tvättprodukter som är universella och passar alla typer av material t.ex. 2GO Sustainable Shoe Cleaner som är biologiskt nerbrytbar. Använd en liten borste eller en trasa att applicera medlet med. Låt verka i några minuter och torka sedan av med en trasa. Sulan kan behöva skjöljas av och grus eller annan smuts borstas bort. Sedan kan samma rengöringsmedel användas även på sulans kanter. Om möjligt, ta ur innersulan och skaka ur ev. sand som samlats i skon.

Steg 2 – Vård

Nu ska ovandelen vårdas. Hur, beror på material.
En sko i textil eller syntet mår bra av en uppfräschning med 2GO Sustainable Waterbased Protector, som är en vattenbaserad skyddande spray.

En lädersko behöver en skokräm eller ett balsam som håller lädret smidigt, följsamt och samtidigt ger ett vattenavstötande skydd. Smörj in en liten klick kräm (ex. 2GO leather balm) med borste eller duk och arbeta in i cirkulerande rörelser. Borsta gärna ytan efter en stund med en skoborste eller putsduk så får du upp glansen i materialet.
En sko i mocka mår bra av att borstas med en hård borste (finns speciella mockaborstar) för att få bort gammal smuts. Använd skotvätt eller skölj försiktigt under vatten medan du borstar. Färgen på skon kan skifta men det är ingen fara då det bara är fibrerna på skinnet som lägger sig åt olika håll. Avslutauta bortningen med att lägga fibrerna tillrätta. Låt skorna torka ordentligt och rugga upp dem med borsten. Spraya sedan hela ytan med en mockaspray ex. 2GO Sustainable Suede Renovator, låt torka.

Steg 3 – Impregnering

Avsluta din skovård genom att spraya ett tunt lager skyddande impregnering över skorna. Var noga så att alla också kanter behandlas. 2GO Sustainable Waterbased Protector skyddar effektivt mot vatten och smuts och är helt fri från perfluorerade ämnen. Låt torka.

Skötselråd

  • Rengör, smörj in och impregnera dina skor regelbundet, så kommer de hålla betydligt längre.
  • Tex-membran som exempelvis Ventair gör skorna vattentäta men yttermaterialet behöver fortfarande skötas som vanligt.membran som exempelvis Gore-Tex gör skorna vattentäta men yttermaterialet behöver fortfarande skötas som vanligt.
  • Öppna skorna ordentligt eller använd skohorn när du tar på dig skorna så håller hälkappan längre.
  • Våta skor skall helst självtorka i rumstemperatur. Stoppa gärna tiningspapper i skorna och ta ur inläggssulan om möjligt.
  • Behöver skorna ändå torkas i torkskåp så ställ ner tempreaturen och ställ skorna längre ner.
  • Våra gummistövlar innehåller mycket naturgummi som är känsligt för solljus. Detsamma gäller EVA/gummistöveln INSO. Förvara därför stövlarna mörkt och svalt.
  • Ta för vana att ta ur och kolla inläggssulorna då och då. Det kan lätt samlas grus/sand under sulan som skaver.